Avatud



AVATUD

E T K N 9.00 - 18.00 P 12.00 - 16.00

Iga kuu viimasel neljapäeval suletud.
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt (AIP)

1.11.10

X maaraamatukoguhoidja päev

29. oktoober oli Pärnumaa  raamatukogu rahvale üks suur raamatukogupäevade lõpetamise  ja tunnustuste  jagamise päev.  Tuli teha valik kas osaleda  tublimate  tunnustamisel Pärnu  Keskraamatukogus või sõita  X  maaraamatukoguhoidja  päevale  Põlvasse.  Mina otsutstasin liituda Tiina fännklubiga ja sõita Põlvasse, kus pidi toimuma Tiina tunnustamine. Aga sellest hiljem!
Nii me siis vurasimegi seitsmekesi mikrobussiga Põlva poole. Töistel teemadel vesteldes ja kogemusi jagades möödusid kolm sõidutundi üsna kiiresti. Põlva Kultuuri - ja Huvikeskusesse jõudes võõrustas meid lahke pererahvas Põlva Keskraamatukogu töötajate näol. Nagu tavaks saanud, algas ka kümnes raamatukoguhoidja  päev asjakohaste tervitustega ja muusikalist külakosti tõi osalejatele folkloorirühm Käokirjas. Seejärel algasid ettekanded. Esimesena kõneles meile Krootuse Põhikooli õpetaja Sigrid Mallene, kes andis edasi oma mõtteid ja võtteid laste lugema innustamiseks. Iga tema sõna ja mõte oli kuldaväärt!  Õnnelikud lapsed, kes tema käe all õppida saavad! Ka Põlva Maavalitsuse terviseedenduse spetsialisti  Ene Mattuse ettekanne "Inimeseks olemisest" ja koolitaja-nõustaja Terje Paese "Elu kutse" olid väga mõtlemapanevad ja professionaalselt esitatud. Võtaksin need kaks ettekannet kokku  mõtteteraga Terje Paese slaidiesitlusest : 
Mõtle hommikul ärgates selle peale, kui  hindamatu väärtus on olla elus: hingata, mõelda, nautida, armastada    /Stephen Mills/
    Et Põlva omale asjata  Eesti lõõtsapealinna tiitlit ei taotle, selles võis küll saalitäis rahvast ise veenduda. Hoogsad "võrokeelsed" lõõtspillilood  lõõtsameeste Heino Tartese  ja Toomas Ojasaare esituses, keda saatis viiulil Signe Pruus, läksid otse südamesse. Ja muidugi minu vaieldamatu lemmik Arvo Pärdi "Ukuaru valss"...

Foto on tehtud rõdult ja pole  eriti kvaliteetne, aga 
annab ülevaate  saalist, kus üritus toimus.

Ja oligi aeg asuda päeva kõige pidulikuma osa juurde. Igal aastal tunnustab Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing iga maakonna  tublimat  maaraamatukoguhoidjat  ja üle antakse  ka  kultuuriministri  tänukiri iga maakonna tublimale. Pärnumaal pälvis sel aastal kõrge tunnustuse Allikukivi raamatukogu juhataja TIINA KUUM. Loe lähemalt SIIT  
Ma olen kindel, et kõik minu kolleegid Pärnumaa raamatukogudest ühinevad minu arvamusega, et Tiina on tõesti selle tunnustuse auga ära teeninud! 
                          Pärnumaa 2010. aasta maaraamatukoguhoidja Tiina Kuum 

Kolmeteistkümne maakonna selle aasta tublimatest tublimad (puudu on  Saare- ja Hiiumaa tublimad)

Oli tõesti sisukas päev, mis andis  energiat oma igapäevase tööga edasi minna!  Juba ainuüksi tunnustussõnade pärast, mida oma valla raamatukoguhoidjaid õnnitlema tulnud vallavanemad maaraamatukogude ja nende töötajate kohta laususid, tasus nii kaugele sõita!!! 
Aitäh, Põlva Keskraamatukogu perele ja ERÜ maaraamatukogu sektsioonile meeldejääva ürituse korraldamise eest!  Ja loomulikult arvukatele sponsoritele, kes üritust toetasid!

1 kommentaar:

  1. Tänan kena ülevaate ja toredate piltide eest ;))

    VastaKustuta