Avatud



AVATUD

E T K N 9.00 - 18.00 P 12.00 - 16.00

Iga kuu viimasel neljapäeval suletud.
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt (AIP)

15.11.10

Lugeja.ee ja Kodulooportaali koolitusest

Informatsiooniks! Osalesin neljapäeval Tallinnas Urania COM OÜ poolt korraldatud koolitusel, mis tutvustas uut  Lugeja.ee (lugejatele mõeldud avalik URRAM) portaali ja  loodavat kodulooportaali. Juba aastaid tagasi tutvustati meile ühel seminaril loodavat kodulooportaali, kuhu oleks võimalik  raamatukogu töötajail lisada koduloolisi artikleid. Tundub, et nüüdseks on arendus jõudnud lõppjärku ja  on lootust, et  mingil hetkel  läheb portaal isegi töösse (kuigi  täpset kuupäeva ega kuud ei osanud Urania esindaja koosolijatele öelda) Uus loodav kodulooportaal erineb täiesti sellest, mida meile mitu aastat tagasi tutvustati. Meile õpetati ka artiklite ja publikatsioonide sisestamist, aga loomulikult vajab asi rahulikku uurimist ja tegutsemist. Midagi üle mõistuse keerulist seal ei olnud.
Täienevad lugejate võimalused teavikute  ja  ka loodavast kodulooportaalist artiklite otsimiseks. Täielikult muutub URRAM- i välimus ja kuna uus URRAM hakkab asetsema hoopis uues serveris, siis jäävad vana ja uus töösse käsikäes. Mingit kuupäeva, millal raamatukogutöötaja peaks üle minema uuele URRAM-ile välja ei käida, igaüks töötab oma äranägemise järgi. Meile toonitati, et kõigile, kes soovivad hakata sisestama kodulooportaali artikleid tehakse (arvatavasti keskraamatukogudes)  koolitused, kus igaüks saab töö protsessi  arvuti taga  järgi proovida.
Momendil uue sisu ja kujundusega kuskil tutvuda võimalik ei ole. 19. novembril on veel koolitus Tartus ja peale seda pidi koolituse läbiviija Helle Luik oma koolitusmterjalid Urania kodulehele üles panema.

1 kommentaar:

  1. Anonüümne18.11.10

    Tore, kui kodulooportaali idee ja olemus meeldis!
    Minu arust pakub see nii raamatukoguhoidjale kui koduloohuvilisele üsna erinevaid ja loomingulisi võimalusi kodulugu maailmale nähtavaks teha.
    Heda Piiriste.

    VastaKustuta