Avatud



AVATUD

E T K N 9.00 - 18.00 P 12.00 - 16.00

Iga kuu viimasel neljapäeval suletud.
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt (AIP)

27.9.10

Raamatukogutund

Täna külastasid raamatukogu Tahkuranna kooli 2. ja 3. klassi lapsed (liitklass), et siin raamatukogutundi pidada.
   




           Õpetaja Anu selgitamas lastele ülesannet, mida nad kohe täitma hakkavad

Lapsed pidid raamaturiiulist leidma üles neid raamatuid, millest 2. ja 3. klassi lugemikes juttu on. See oli päris paras pähkel laste jaoks. Ega ei olnudki nii kerge raamatut leida. Seejärel tutvus iga laps endale valitud raamatuga ja luges sealt teistele paar huvitavat lauset ette. Kõige lõpuks pidid lapsed kirjutama raamatututvustuse-pealkiri, autor ja kas ta soovitab seda raamatut teistel lugeda. Ainult üks laps leidis, et tema oma raamatut ei soovita teistel lugeda (see  raamat oli Ungru, J. Minu lapsepõlve Paganamaa.)   
Üldiselt jäi silma, et enamus lasteraamatuid, kust  2. ja 3. klassi lugemispalad võetud, on ilmunud enne 2000. aastat ( suurem osa 1980. aastate lõpust). Uuematest on väärinud õpikusse pääsu Rand, H. "Nimeks nipsutera"; Kivirähk, A. "Sirli, Siim ja saladused";  Vainola, K. "Ville"; Pervik, A. "Paula esimene koolipäev." Mõni uuem raamat võis veel olla, aga lapsed võib-olla lihtsalt ei valinud ja otsinud neid.
Lõpetuseks oli 3. klassi õpilastel töövihikus harjutus, kus oli ühte veergu vaja kirjutada ajalehtede pealkirju ja teise ajakirjade pealkirju. Aga seda harjutust oli ju hästi mõnus täita raamatukogu ajakirjanduse riiuleid uurides! 
Üha enam kinnistub minus arusaam, et just raamatukoguhoidjate ülesandeks on tutvustada lastele kõige uuemat lastekirjandust, sest kooliprogrammi jõuab sellest ikka väga väike osake!                                                                                                                                                                                                     

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar