Avatud



AVATUD

E T K N 9.00 - 18.00 P 12.00 - 16.00

Iga kuu viimasel neljapäeval suletud.
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt (AIP)

21.10.10

Ettelugemist täis päev

Võib küll julgelt öelda, et Võiste raamatukogu jaoks läksid raamatukogupäevad käima üsna tegusalt. Kuna eile oli ettelugemise päev, siis me kogu päeva jooksul ka sellega aktiivselt tegelesime. Kohe hommikul saabusid raamatukokku meie väikesed päikesekiired lasteaia nooremast rühmast, kellega me lugesime Ellen Niidu juttu
"Kuidas onu Ööbik ennast riide paneb". No ta on ikka meie lastest tunduvalt kehvem riietuja!!!

Väikesed päikesekiired valmistuvad kuulama

Varsti jõudsid kohale vanema rühma lapsed Rannakarbi rühmast, kellega me lugesime Andrus Kivirähu raamatust "Kaka ja kevad" juttu lusikast, kes otsustas hakata mereröövliks. Lapsed arvasid, et nende lusikad on ka lõunat süües õige tihti mereröövlit mänginud.
                                             Rõõmsameelsed rannakarbid ettelugemise ootel

Päeva edenedes muutusid ka lapsed suuremaks. Lõunaks jõudsid kohale Tahkuranna kooli IV klassi õpilased koos õpetaja Terjega. Nemad tulid pidama raamatukogutundi, kus me tutvusime uuema lastekirjandusega ja otsisime raamatuid, mida oleks mõnus lastel lugeda. IV klassil on tore komme igal esmaspäeval loetud raamatut klassi ees jutustada. Ega me saanud ka nüüd lugemisest üle ega ümber. Iga laps (kokku 9) valis endale ühe raamatu ja luges sealt teistele tutvustuseks katkendi ette. 
               Evert loeb ette Kristiina Kassi raamatut " Kasper ja viis tarka kassi"
Leidsime üheskoos, et vahvaid lasteraamatuid on ikka täitsa palju!  Kristiina Kass ongi üks populaarseimaid lastekirjanikke neljanda klassi poiste seas. 
Päeva lõpuks jõudsid raamatukokku kõige staažikamad lugejad. Nagu tellitult langes meie kärajate päev kokku raamatukopäevade alguse ja ettelugemispäevaga, mida me ka üheskoos tähistasime. Alustuseks lugesin mina ette  Jüri Parijõe jutu "Kui isa kinkis raamatuid"  Seejärel  oli kõigil soovijail võimalus koosolijatele ette  lugeda. Minu väike pelgus, et äkki keegi ei  tahagi lugeda oli asjatu. Nii lugesime ette   jutustuse "Albikära Ants", Jüri Üdi, Ilmi Kolla, Juhan Liivi ja Hando Runneli luulet. Aitäh, Teile Saima, Anu, Lilli ja Marika!
       Saima loeb ette J. V. Jannseni juttu  "Albikära Ants" mis on lapsepõlvest saadik tema lemmikraamatuks.
 Selles raamatus selgub elutõde, et  keegi meist ei saa teiste inimeste meele järgi elada. 

Rannakarbi rühma lapsed teavad täpselt, et lugema peab sellepärast, et lugemine teeb targaks. Valik on TEIE!
Tegusaid raamatukogpäevi kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar