Avatud



AVATUD

E T K N 9.00 - 18.00 P 12.00 - 16.00

Iga kuu viimasel neljapäeval suletud.
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt (AIP)

3.3.14

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu kõnekoosolek

Juba traditsiooniliselt lõpetab raamatukogurahvas veebruarikuu Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu poolt korraldatava kõnekoosolekuga. Nii asus ka bussitäis Pärnu linna ja maakonna raamatukogude töötajaid 28. veebruari hommikul pealinna poole teele.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Rõõm oli tõdeda, et ametikaaslasi oli hulgaliselt kohale tulnud ja kõik istekohad Eesti Rahvusraamatukogu saalis said hõivatud. Ei hakka siinkohal ürituse sisu ümber jutustama, aga tahaksin välja tuua paar olulist mõtet kõnekoosolekult, mis minule kõrva jäid. 
Just kultuuriminister Urve Tiiduse tervitussõnad olid minule väga südamelähedased. Kui tagasi astunud kultuuriminister heitis külaraamatukogudele ette, et nad on pigem sotsiaalasutused, kus rahvas  käib juttu ajamas ja miks peaks kultuuriministeerium seda toetama, siis uus minister oma tervituskõnes rõhutas just kooskäimise  rolli raamatukogude töös.  Rõõm oli ka kuulda, et teavikute soetamise raha, (mida Rein Lang ähvardas raamatukogudelt riigi poolt üldse ära võtta)  mitte ei vähene vaid loodetavasti iga aastaga veidi tõuseb ja lõpuks jõuab vähemalt masu-eelsele tasemele. 
Päev jätkus Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu üldkoosolekuga, kus ühingu tublid eestvedajad said jälle paika pandud. ERÜ juhatuse esinaisena jätkab Katre Riisalu.
Oli hariv ja elamusterohke päev ja muidugi on tore see, et meid bussiga otse raamatukogu ukse ette viidi ja hiljem ka uuesti peale korjati.                                   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar