Avatud



AVATUD

E T K N 9.00 - 18.00 P 12.00 - 16.00

Iga kuu viimasel neljapäeval suletud.
Samadel kellaaegadel on avatud Avalik Internetipunkt (AIP)

21.4.11

Maalinäitus raamatukogus

 Järjekordne kolmas kolmapäev on mööda saanud, seega aprillikuu kärajad ka. Eile oli meil pidulik sündmus- avasime raamatukogu "koridorigaleriis"  asuva maalinäituse. Eksponeeritud õlimaalid on maalinud meie oma  küla harrastuskunstnik Helbe Siivesti.  Helbe on väga suur käsitööhuviline, ta tegeleb  paljude käsitööliikidega- koob, teeb klaasi - ja  siidimaali, maalib tassidele ja taldrikutele jne.  Aga õlimaale ei ole ta kunagi varem maalinud. Kuigi joonistada on ta armastanud juba kooliajast peale,  seinalehed olid Tõstamaa Keskkoolis ikka tema illustreerida. Helbel oli isegi mõte minna kunsti edasi õppima, aga elul olid teised plaanid. 
Kaasaja Eesti üheks oluliseks märksõnaks on elukestev õpe ja Helbe maaliõpingud on eluline näide  elukestvast õppest. Ta käis Häädemeeste kunstiringis "Rääk" mõned korrad maalimist õppimas ja alustas siis iseseisvalt maalimist mitte just oma esimeses nooruses. Helbe maalib fotodelt loodust, eriti meeldib talle maalida rannakive ja merd.
Momendil valmistab Helbe ette lillepistikuid, et  neid kevadlaadal müüa, sest olgem ausad- maalimistarbed (lõuend, õlivärvid ja pintslid on üsna kallid.) Eriti palju pidi kuluma  valget värvi, mis on ka kõige kallim. Meie hoiame pöialt, et taimeäri hästi õnnestuks! 
Aitäh, Helbele, et ta oli nõus oma loomingut külarahvaga jagama! 
Fotol on Helbe koos oma lemmikmaaliga.




Kaido oli tulnud kärajatele "õuduste raamatukoguga", nimelt oli tal kaasas terve suur kohvritäis nõukogude propaganda kirjandust 40. aastate algusest kuni "suure kodumaaa" eksistentsi lõpuni. Tegelikult oli ikka päris masendav neid ülistuslaule Stalinile lugeda. 
Kaks ja pool tundi lendasid kiiresti ja juttu  jätkuks kauemaks...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar